Kom med på GLA:D hofte- og knæhold

GLA:D er et specifikt uddannelses- og træningstilbud til dig med artrose (slidgigt) i knæ- og/eller hofteled.

Oplever du nogen af nedenstående symptomer, kan det skyldes artrose og du vil formentlig have glæde af træningen:

Smerter i knæ og/eller hofte om morgenen?
Smerter, når du skal igang igen efter at have siddet stille længe, og når du vil rejse/sætte dig fra en stol eller sofa?
Smerter ved belastning, f.eks. når du vil gå og/eller i forbindelse med trappegang?

Før du starter på holdet, skal du have en henvisning fra din læge. Du skal også have en undersøgelse, test samt instruktion af øvelser hos en fysioterapeut, der er certificeret i GLA:D.

Formålet med GLA:D er gennem specifik træning og tilegnet viden at reducere smerter, forbedre funktionen, og herigennem lette dagligdagen og undgå eller udsætte eventuel operation.

Nyeste forskning viser, at der er rigtig god effekt af kombineret undervisning og træning til dig med artrose. Sundhedsstyrelsen anbefaler træning, råd, vejledning og måske vægttab som primær behandling af artrose.

"Ved at gribe ind tidligt i forløbet, kan vi mindske smerte, funktionstab og omkostninger for både individ og samfund"
- Ewa Roos, professor ved Syddansk Universitet.

For yderligere information, henvises til www.glaid.dk

Under holdtræningen vil der være fokus på bedre funktion, kontrol og styring af knæ/hofte samt styrketræning gennem specifikke øvelser. 

Der trænes to gange om ugen på hold og varigheden er 50-55 minutter. Du opfordres til at supplere GLA:D-træning med minimum 30 minutter daglig aktivitet på egen hånd.