Sammen er vi bedre

Tværfagligt samarbejde mellem fysioterapeut og kiropraktor

Ved at kombinere fysioterapi og kiropraktik opnås ofte en hurtigere smertelindring og en hurtigere helbredelse. Kiropraktisk manipulationsbehandling er super effektivt til at smertereducere, og specifikke individuelt tilpassede fysioterapeutiske øvelser er med til at understøtte effekten. Det er især velegnet og anbefalet til patienter, der får tilbagevendende rygsmerter.

For patienten betyder den faglige enighed om, hvad der er årsag til smerterne, og hvordan de skal behandles meget for slut resultatet. Det giver en større tryghed, færre sygedage og færre behandlinger for dig som patient.

Det, at vi arbejder sammen på tværs af fagligheder, betyder at vi meget bedre kan snakke videre med dine læger i sundhedssystemet om dit forløb.

Skal jeg gå til kiropraktor eller fysioterapeut?

Hvornår er det bedst at gå til kiropraktor og hvornår er det bedst at gå til fysioterapeut. Det er der mange der er i tvivl om.

Derfor giver vi dig her en forklaring på, hvad de to forskellige behandlingsformer er, og ikke mindst hvad forskellen på dem er.

Kiropraktorer beskæftiger sig med undersøgelse, diagnosticering, forebyggelse og behandling af smertetilstande og nedsat funktion i muskel- og skeletsystemet. Behandlingerne udføres primært manuelt, hvor kiropraktoren med hænderne manipulerer med led og muskler. Derudover rådgiver kiropraktoren om årsagssammenhænge, og hvordan man bedst håndterer sine smerter. En kiropraktor er uddannet til at analysere billeddiagnostiske svar.

Fysioterapeuter er specialiserede i at undersøge, behandle og rådgive patienter med problemer  i bevægeapparatet som følge af overbelastning og skader. Fysioterapeuter er specialuddannede i at tage sig af genoptræning og rehabilitering efter sygdom og skader. Fysioterapeutisk behandling handler især om muskelteknikker, forskellige former for mobilisering samt specialiseret træning og øvelsesterapi.