Chokbølge terapi

I klinikken tilbyder vi chokbølge-terapi til behandling af kroniske skader og smertetilstande i sener, muskler, ledbånd og kapsler og alle typer af bindevæv.

Den benyttede teknik kaldes RSWT (Radial Shockwave Therapy), som er radierende (spreder sig ud nede i vævet) mekaniske trykbølger, som opbygges ved hjælp af trykluft.

Derved overføres en ekstrem energimængde til vævet. Vi kan behandle skader ned til 3 centimeters dybde.

Kort fortalt, udsættes det skadede væv for en kraftig mekanisk påvirkning, som bevirker lokal varmeudvikling og mikrolæsioner i vævets celler, hvorved kroppens egen helingsproces (inflammationsproces) genaktiveres.

Der gives normalt 3-6 behandlinger, med 4–7 dages intervaller, og der følges altid op på forløbet med vævsspecifikt træningsprogram.

De fleste vil opleve behandlingen som smertefuld, men smerten bliver mindre og mindre for hver gang. Der er oftest tale om en umiddelbar smertelindring, som afløses af tiltagende ømhed efterfølgende, og der kan forekomme ukomplicerede bivirkninger som små ødemer, rødme og små blødninger i underhuden. Generne aftager hurtigt.

Effektiv ved

- hælspore
- seneskader i skulder (rotator cuff)
- tennis- og golfalbue
- løberknæ
- springerknæ
- achillessene skader

Reelt alle typer af sene og ledbåndsskader. Erfaringsmæssigt hjælper chokbølgeterapi i op til 80 % af tilfældene. Effekten er afhængig af typen af skade og eksempelvis, hvor længe du har haft skaden.

Alle behandlingsforløb med chokbølge forudsætter en grundig fysioterapeutisk undersøgelse og iværksættes kun, når behandlingen vurderes som bedste valg.

Pris pr. behandling: 550,- kr.

Kontakt og booking hos fysioterapeut Jesper Lassen